Een financieel plan opstellen? Dat doen wij wel!

Geplaatst op 28 juni 2017

Om een eigen zaak te starten heb je een sterk becijferd financieel plan nodig. Online Boekhouders neemt je het werk uit handen en helpt met online boekhouden. 

Lees meer

Als jongere een eigen zaak starten? Tuurlijk wel!

Geplaatst op 28 juni 2017

Te jong om een eigen zaak te starten? Niets is minder waar. Online Boekhouders helpt je bij de formaliteiten en je verdere boekhouding op een kostenbesparende manier. 

Lees meer

Fiscale fiche 281.50: deadline 30 juni 2017

Geplaatst op 24 juni 2017

Wist u dat u voor betaalde erelonen in 2016 verplicht een fiche 281.50 dient in te dienen?  Indien u dit niet doet, riskeert u de niet-aftrekbaarheid van de gemaakte kost!

Lees meer

Zelf boekhouding doen: ken de voor- en nadelen

Geplaatst op 31 mei 2017

Als ondernemer zelf boekhouding doen? Of toch maar uitbesteden? Online Boekhouders zet de voor- en nadelen van zelf boekhouden op een rij. 

Lees meer

Huurcontract met je bvba verplicht registreren

Geplaatst op 6 mei 2017

Het is verplicht om het huurcontract met je bvba te registreren. Online Boekhouders licht de kosten en de registratiemogelijkheden toe. 

Lees meer

Hoe werkt een online boekhoudprogramma?

Geplaatst op 27 maart 2017

Met een eenvoudig online boekhoudprogramma kan je heel gemakkelijk je financiële situatie, boekhouding en administratie opvolgen en bijwerken

Lees meer

Wat is online boekhouden?

Geplaatst op 17 januari 2017

Door te kiezen voor online boekhouden worden je boekhoudkundige gegevens op een veilige manier verwerkt. Online Boekhouders helpt je hiermee graag verder.

Lees meer

Onderneming starten: aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Geplaatst op 2 september 2016

Wil je een onderneming starten?  Ga dan eerst even na of je aan alle voorwaarden voldoet.  Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Lees meer

Wanneer kan ik fiscale controle verwachten?

Geplaatst op 7 juni 2016

Wanneer kan ik als belastingplichtige een controle verwachten?  Of in welke omstandigheden wordt mijn zaak aan een controle onderworpen?  De FOD Financiën heeft hierover recent enkele richtlijnen gegeven.  We nemen ze graag even met je door.

Lees meer

Je eenmanszaak starten in 6 stappen? - Online Boekhouders

Geplaatst op 20 mei 2016

Welke formaliteiten moet ik regelen om mijn eenmanszaak te starten? Online Boekhouders verduidelijkt de 6 te volgen stappen.  

Lees meer

Hoe veranderen van boekhouder?

Geplaatst op 23 maart 2016

Je bent om de een of andere reden niet meer tevreden van je huidige boekhouder en je wil graag veranderen. Kan dit? En hoe pak je dit dan best aan?

Lees meer

Bedrijfsleider en intresten rekening courant

Geplaatst op 11 juni 2015

Binnen een vennootschap wordt veelal gebruik gemaakt van de rekening-courant bedrijfsleider.  Dit is een soort van lopende rekening die aangeeft of de zaakvoerder / bedrijfsleider een schuld op een vordering heeft op de vennootschap of omgekeerd.

Lees meer

Aftrekbaarheid van motorkosten

Geplaatst op 28 april 2015

De files beu? Misschien is het een optie om met de motor naar het werk te rijden.  Lees hier wat meer inzake de aftrekbaarheid van motorkosten.

Lees meer

7 redenen waarom ik van Evernote hou

Geplaatst op 1 april 2015

Al ooit gehoord van Evernote? neen? dan moet je onderstaande zeker eens lezen. Voor mij persoonlijk is Evernote het centrum van mijn administratie, zowel privé als professioneel. Hieronder vertel ik jullie waarom jullie deze fantastische tool moeten uitproberen.

Lees meer

Btw-vrijstellingsregeling voor kleine ondernemingen

Geplaatst op 30 maart 2015

Heb je minder dan 15.000 euro omzet? Dan kan de btw- vrijstellingsregeling een interessante optie zijn. Deze regeling is speciaal in het leven geroepen voor kleine ondernemingen en stelt de ondernemer vrij van een aantal verplichtingen.

Lees meer

Vennootschap of eenmanszaak

Geplaatst op 19 maart 2015

Je wil een zaak starten in hoofd- of bijberoep.  Doe je dat dan best in de vorm van een vennootschap of eenmanszaak? Wat zijn de verschillen? met welke kosten moet je rekening houden? Hieronder wat tips die je op weg kunnen helpen.

Lees meer

Btw-listing indienen - deadline 31 maart

Geplaatst op 18 maart 2015

De BTW klantenlisting is een lijst van Belgische BTW-nummers van uw klanten aan wie uw onderneming goederen heeft geleverd of diensten heeft verstrekt tijdens het voorbije kalenderjaar.  Deze lijst moet ingediend worden voor 31 maart

Lees meer

Wat kost een boekhouder?

Geplaatst op 27 februari 2015

Wat kost een boekhouder? Dit hangt af van verschillende factoren. Online Boekhouders werkt op een correcte, efficiënte en kostenbewuste manier.

Lees meer

Heb je een boekhouder nodig?

Geplaatst op 27 februari 2015

Je wil beginnen met je eigen zaak en je kent zelf wel iets van boekhouding.  Heb je dan een accountant / boekhouder nodig?  Is dat een wettelijke verplichting? mag je zelf instaan voor de boekhoudkundige en fiscale verplichtingen van je onderneming?  Moet je daarvoor bepaalde kwalificaties hebben?

Lees meer

7 tips bij de opstart van je zaak

Geplaatst op 27 februari 2015

Je hebt een goed idee en je denkt na over de opstart van een eigen zaak?  Start dan niet onbesuisd en denk wat dieper na over je plannen.  Wellicht zijn er een aantal zaken waar je op het eerste zicht niet aan denkt en die je beter vooraf weet dan achteraf.  In dit artikel willen we enkele belangrijke elementen aanreiken.

Lees meer

info@onlineboekhouders.be - 050 42 48 05

0473 92 82 61

BE0828.395.242

Staxx bvba

Luggevoordestraat 13

8370 Blankenberge

Route via Google Maps

Staxx BVBA is een erkende vennootschap aangesloten bij het Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten – aansluitingsnummer BIBF 70410478

Sitemap
https://onlineboekhouders.be/

© 2015 - all rights reserved